2022-02-02
呢间门面相当旧式既越南餐厅,次次经过都想试下,今次终于走去试😌入到去佢有分两层,上层冇开,洗手间系上面,下属都系果啲旧式既枱,佢既menu都系最普通果只,叫左两个面两个小食💪🏻出名既生牛肉河粉同杂绘汤河,佢个生牛肉都几新鲜,辣椒同青柠都系分开上方便一啲唔食得辣嘅客人,个汤清清哋,河粉硬度啱啱好👍🏻👍🏻之后到个杂绘河粉,佢里面有虾,肉碎同扎肉,佢个汤你见到其实都好浅色同埋佢都冇咩味,好淡,不过啲虾都几新鲜,咬落去唔会好霉,整体都OK只系淡咗啲😌呢个沙嗲串冇令我失望,嗌咗两串鸡两串猪颈肉,佢烧到啱啱好,唔会太㶶,应该搽咗啲烧烤酱落去,因为烧出嚟好香😋😋佢啲肉腌到几好,所以肉质几嫩唔会老,好味😍最尾嗌咗个烧猪肉滨海,即系用菜嚟包住里面啲馅,入面有猪肉,粉丝,萝卜丝,另外配咗个甜酸汁一齐食,虽然成个配料都好夹,但系整体上一般,因为佢都系冇乜味同埋食落好干身