2018-11-16
今日约左几个朋友黎黄大仙庙求签,顺便行一阵,行完街少不免一齐食晚饭,误打误撞,黎左呢间和气食堂。和气食堂系一间日本餐厅,门口装饰简单,但有一个大屏幕显示排队号码同介绍餐牌。餐厅已经开始准备了圣诞节既布置,甚有气氛。唔系讲笑,本menu 大大本,食物选择非常多,想影都影唔哂😅😳,我谂多到有超过一百款既选择,所以我地㨂野食都用左好几个字,好彩职员好好,无吹我地落单👍🏾👍🏾4点刺身a呢个拼盘有4款刺身- 三文鱼 x 3- 甜虾 x 3- 𫠒红鱼 x8- 广岛蚝x 2所有刺身都甜好新鲜,三文鱼肥大厚肉,甜虾大大只,肉质好嫩,而蚝都好新鲜,而且都系大大只,食既时候仲好creamy😋😋照烧鱿鱼筒原条上,而且师傅将鱿鱼筒砌成一圈圈,容易入口。鱿鱼一啲都唔韧,配上烧汁,味道好夹我地叫左个黑松露冻蕃茄沙律🥗 $58蕃茄平时我都好少食,特别系生蕃茄,因为好怕草青味。不过呢个沙律令我对生蕃茄既味道改观左,佢一d青草味都无,黑松露同蕃茄既味道好夹,而且生蕃茄好多汁,冰冰凉凉,非常开胃👍🏾👍🏾安格斯牛肉炒饭 $118炒饭非常大碟,而且好足料,我地3个人食每人起码食到2碗半。碟炒饭既牛肉非常多,牛肉好嫩,炒饭入面
4点刺身a
呢个拼盘有4款刺身
- 三文鱼 x 3
- 甜虾 x 3
- 𫠒红鱼 x8
- 广岛蚝x 2
照烧鱿鱼筒
炒饭非常大碟,而且好足料,我地3个人食每人起码食到2碗半。碟炒饭既牛肉非常多,牛肉好嫩,炒饭入面加入左香葱同红萝卜粒🥕亦都有黑椒作调味,口香得黎又唔会辣,非常惹味