同南区嘅朋友仔约收工后见面听讲有新开大商场就去凑个热闹,睇吓有咩好食😋见到有韩国济洲柑橘主题人气过江龙餐厅就入去试吓🤗Location 喺黄竹坑站B 出口新开嘅SOUTHSIDE商场,交通方便易揾。可能南区难得有大型新商场嚟到都几多人门口都已经排紧队,餐厅布置以橙调柑橘为主 座位都好阔落 有室内同室外,但依几日太热我就觉得坐室内好了😂btw员工嘅制服都好得意😆顶帽好Q~我哋嗌咗🍴神话猪脚紫苏拌饭 酱烧牛肉饭卷士多啤梨忌廉WaffleTiramisu 济洲柑橘乳酪🍹朝露玫瑰花茶🍵猪脚有烧香过,焦香之余皮Q肉嫩 胶原感满满 味道唔会过咸配埋韩式辣酱味嘅微辣紫苏叶拌饭食配搭几唔错 个饭几香口感唔错而且份量都好大份饭卷料好足好饱满,表面有层麻油香,而牛肉配搭爽口配料口感有层次都好味又唔会觉得好腻🤤🍊柑桔乳酪饮 几有柑桔味 唔会太死甜 配乳酪系清新嘅感觉好饮。饮品个柑桔🍊系可以拎返出嚟食架😆都几甜几多汁🫶🏻唔好浪费食物喔😋🤤提拉米苏好出色,层次分明 手指饼渗透晒咖啡酒味够浓郁 口感幼滑Creamy 得嚟唔太甜 👍👍 我差啲一个人食哂成碟😂士多啤梨忌廉窝夫,窝夫脆身内软 配埋新鲜士多啤梨🍓嘅微酸

我哋嗌咗🍴
士多啤梨忌廉Waffle
Tiramisu
济洲柑橘乳酪🍹
朝露玫瑰花茶🍵

士多啤梨忌廉窝夫,窝夫脆身内软 配埋新鲜士多啤梨🍓嘅微酸 ,配搭少少草莓酱同忌廉啱啱好,都有水准😋

食完甜品叹埋杯茶做结尾一流。玫瑰花除咗满足视觉打卡able之余闻到浓浓玫瑰花香,欣赏佢唔系用普通餐厅嘅果种玫瑰花(玫瑰花浸哂落去会浓好多)绿茶底配有薄荷叶同埋柑橘片,除咗滋润个气味感觉令人好放松😌
济州柑橘乳酪
济洲柑橘