2021-12-23
同事话呢度开咗间新嘅串烧店, 招呼唔错, 今日特登同朋友嚟帮衬下铺仔唔系好大,不过几干净企理,睇完佢啲menu同drink list,都有好多选择我哋落咗一堆order, 跟住佢就开始即刻烧畀我哋由头至尾,顺序系烧日式玉子,跟住系汁烧鸡肉,最后𠮶两粒系烧芝士年糕,先讲烧日式玉子,好有蛋香, 烧到个外皮脆脆地,好食跟住系汁烧鸡肉, 啲鸡肉烧完都仲系好嫩滑, 配埋啲烧汁一流最后系烧芝士年糕, 外脆内软, 烧完之后里面个芝士年糕烟烟靭靭, 有少少拉丝跟住系金菇肥牛卷, 搽咗少少烧汁, 肥牛唔会过熟, 配埋啲金菇好夹跟住系盐烧多春鱼同吉列虾, 盐烧多春鱼烧到外皮好香好脆, 啲鱼卵趣卜卜,口感好正吉列虾炸到脆卜卜, 大大只啖啖肉, 而且炸得一啲都唔油腻跟住系锡纸焗牛油金菇, 未拆开个锡纸袋已经闻到好香嘅牛油香味, 一拆开个锡纸袋啲香味即刻冲埋黎,份量ok,几抵食必食蒜蓉豆卜, 劲好食, 烧到好香, 个豆卜又脆脆地, 蒜蓉劲入味烧鸡脾菇,搽咗少少烧汁好惹味蒜蓉烧扇贝, 好大只, 烧到好香,入面仲有汁最后系烧菠萝, 烧完一啲都唔干身,仲有汁弹出嚟, 而且啲菠萝好甜, 又juicy, 必食呢间小店招呼
铺仔唔系好大,不过几干净企理,
睇完佢啲menu同drink list,
都有好多选择
我哋落咗一堆order, 跟住佢就开始即刻烧畀我哋
先讲烧日式玉子,好有蛋香, 烧到个外皮脆脆地,好食
跟住系汁烧鸡肉, 啲鸡肉烧完都仲系好嫩滑, 配埋啲烧汁一流
跟住系盐烧多春鱼同吉列虾,
盐烧多春鱼烧到外皮好香好脆, 啲鱼卵趣卜卜,口感好正
吉列虾炸到脆卜卜, 大大只啖啖肉, 而且炸得一啲都唔油腻
仲有汁弹出嚟, 而且啲菠萝好甜, 又juicy, 必食
呢间小店招呼好好,一定会再帮衬