2021-11-01
今日嚟到大埔,朋友话想饮杯嘢倾吓计但又想食吓嘢,于是我见到呢间串烧酒吧好似唔错咁,一于就试吓!餐厅有六张吧枱,唔算大,有两张放咗喺餐厅外面。我就选择咗坐喺出面,讲嘢可以大声啲😝呢度嘅食物唔同出面普通串烧店一样,全部食物都用同一种调味料,因此会同一个味道,而佢地嘅食物系会有返各自唔同嘅味道,令我喜出望外🤩另外我想讲呢度嘅店员都非常有礼貌,值得一赞👍🏻🔸鸡泡鱼干 $58饮酒必备小食,非常香口,送酒一流😍🔸蒙古烧韮菜 $16韮菜鲜嫩,一d都唔老,赞👍🏻🔸串烧鲜味白膳 $58白膳啖啖肉,外脆内软,加埋少少辣,好味道,值得一试!🔸蒜香烧生蚝 (半打) $138生蚝嘅size一d都唔细,有惊喜!上面啲蒜蓉都非常足够,一啖食落去,好满足🥰🔸玉子烧 $33玉子烧上下都烧过,有诚意,但略嫌中间嘅蛋有啲实,唔够嫩滑🥚🔸金菇牛肉串 $26烧得好juicy,完全唔觉得干,如果大串啲更好!🍡🔸碳烧牛扒 $49牛扒啲肉一啲都唔实,调味亦好好,份量亦唔少,不过系多咗啲筋🐄🔸盐烧鸡翼串 $21鸡翼皮烧得焦脆香口,但里面又唔干,正!🔸赤烧黑松露大战 $58呢个就无咩特别,带子亦比较细粒,个人一般😝🔸烟肉大啡菇 $26大
另外我想讲呢度嘅店员都非常有礼貌,值得一赞👍🏻
🔸鸡泡鱼干 $58
饮酒必备小食,非常香口,送酒一流😍
🔸蒙古烧韮菜 $16
韮菜鲜嫩,一d都唔老,赞👍🏻
🔸串烧鲜味白膳 $58
白膳啖啖肉,外脆内软,加埋少少辣,好味道,值得一试!
🔸蒜香烧生蚝 (半打) $138
🔸玉子烧 $33
玉子烧上下都烧过,有诚意,但略嫌中间嘅蛋有啲实,唔够嫩滑🥚
🔸金菇牛肉串 $26
烧得好juicy,完全唔觉得干,如果大串啲更好!🍡
🔸碳烧牛扒 $49
🔸盐烧鸡翼串 $21
鸡翼皮烧得焦脆香口,但里面又唔干,正!
🔸赤烧黑松露大战 $58
呢个就无咩特别,带子亦比较细粒,个人一般😝
🔸烟肉大啡菇 $26
大啡菇烧得一啲都唔干,仲非常juicy,上面只蛋仲浪下浪下咁,非常过瘾😆
🔸烧芝士年糕 $29
我嘅至爱♥️,烧得外脆内软,非常好食,连我朋友唔食芝士嘅都赞不绝口!
🔸烧原条香蒜茄子 $42
茄子非常大条🍆,一上台就哗左一声!茄子上舖满左蒜蓉🧄,充满蒜香,蒜蓉嘅调味都非常之好,唯一建议系茄子可以再烧耐少少,可能因为条茄子太大条,所以烧得未够透彻🤪
🔸生烧鸭舌串 $25
呢个有惊喜,鸭舌烧得好香口,上面嘅辣椒粉同孜然粉令到我食到停唔到口😂
🔷1664 及 麒麟 $121
一边食串烧一边饮啤酒,简直系绝配🍻