1K
2022-06-08 523 浏览
今晚约了朋友行ins望望有没有心水,行完就没有收获,朋友就想揾个地方可以将购物嘅欲望转为食欲,沿著向尖沙咀方向,比我见到佢,就系咁同朋友上了餐厅,这里地方环境都清洁企理,加埋以前都在这里食过饭,质素高份量足,嘅然化成食欲,就系近近地嘅选择!餐牌有单点、多人套餐或晚餐选择,望望有我最爱嘅卡邦尼烟肉意大利粉,而朋友就点了份露丝玛莉香草烧羊架,两个都包了是日餐汤同埋一杯在$34内的饮品,多了就补回差额便可以,是日餐汤是薯蓉忌廉汤,个汤底充满薯茸十分之浓郁,配埋块香脆牛油法包,先系一个好开始!而个人喜好所以加了个水牛城鸡翼小食,鸡翼上沾满了水牛城酱汁,鸡翼外脆内嫩,带点酸辣,十分醒胃!主角卡邦尼烟肉意大利粉及露丝玛莉香草烧羊架分别上枱,两碟都系份量十足,朋友的露丝玛莉香草烧羊架有两大件,七成熟刚好,入口软淋之余,配埋个汁味道更香浓!朋友完全被这个羊架嘅味道吸引,没有再理我😂卡邦尼烟肉意大利粉,上面有一块用芝士做成嘅芝士脆片,十分抢眼,除此之外意粉上亦放满了烟肉碎、芝士碎片,将它们在香浓嘅卡邦尼酱汁搅匀入口感觉份外满足,加埋个意粉都十分有口感同份量十足!真系十分满足!最后加钱追加埋个甜品朱古力心

最后加钱追加埋个甜品朱古力心太软伴雪糕,落单即做,制作需时大约15分钟,如果要点可以自己预时间,出来有个云尼拿香滑雪糕球拼超浓郁朱古力味流心嘅心太软,一冷一热入口,正!

上埋杯餐饮热奶茶,
完全满足了今晚嘅欲望!朋友当然满意推介!下次可以再来这里😊