2019-05-07 115 浏览
同同事夜晚行过苏豪区想揾个地方静静地倾下计又想食下中东菜做宵夜, 见到呢间Sahara Mezz Bar环境几舒适就入去试下,最后发现食物相当有水准,值得推荐!坐低之后waiter先上一碟橄榄,微辣,作为开胃菜唔错。首先点左一个Moroccan Pumpkin Soap 摩洛哥南瓜汤。个汤清甜得黎亦有少少微辛既感觉,味道浓郁亦唔会太「杰」,令人回味无穷,份量亦足够2个人饮。Hommos with Chicken鹰嘴豆泥配鸡肉粒,极力极力极力推荐既一个菜式。最主要系配埋果2块Sahara Bread一齐食感觉配搭到不得了。Sahara Bread虽然个样似似地干饼,但完全唔系同一样野黎。Sahara Bread表面干身内里松软,而且仲系暖暖地。配埋啲鹰嘴豆泥及鸡肉粒一齐食,中和哂鹰嘴豆泥既腻感,大大大推荐。Lamb Tagine 炖羊肉,肉味香浓。之后order左2杯杂果宾治,都相当不错呀!

坐低之后waiter先上一碟橄榄,微辣,作为开胃菜唔错。

Hommos with Chicken

Lamb Tagine 炖羊肉,肉味香浓。

之后order左2杯杂果宾治,都相当不错呀!