2024-04-13
同朋友系尖沙咀行完街,一路倾一路揾下想食咩。行行下都差路多行到落佐敦个边,见到呢间cafe个名几得意,而且见环境唔错,就试下🤗🟠杂肉扒配黑醋烧汁($208)呢个杂肉扒配搭非常特别,有鸡扒、牛舌、羊架、德国肠,翠玉瓜、蕃茄同少少菜。特别要赞下既系鸡扒外皮够哂脆,切既时候已经听到脆卜卜既声音,但肉质依然嫩滑同好juicy👍🏻最令人有惊喜既系,铺底既竟然系紫薯蓉,系我第一次见呢个配搭,感觉亦都好夹☺️🟡鸡肉芦笋青酱烩饭($128)呢个饭好香好清新,入面嘅鸡肉非常嫩滑,加上有芦笋香菇。更加令到呢个饭升华到另一个层次,令人食到停唔到口的感觉☺️以上既套餐都包左一杯野饮,一碗汤同面包条。面包条食落非常脆口。菠菜汤颇特别,饮落有浓浓的菠菜味🤓黑醋汁配上清新的沙律菜,相当健康😺冻蜂蜜乌龙茶好清甜,带有好香的蜂蜜味。热红茶好香茶味 帮助消化😼🟢Berries Croffle($68)呢个配香芋雪糕既Croffle, 雪糕大大球咁系Croffle上面,雪糕份量大到足够每一啖Croffle都配到雪糕。而Croffle外脆内软,口感烟韧,配合雪糕同蓝莓仲有士多啤梨一齐食,冷热交融,真系令人大满足😽环境方面:餐厅环
🟠杂肉扒配黑醋烧汁($208)
🟡鸡肉芦笋青酱烩饭($128)
🟢Berries Croffle($68)
环境方面:餐厅环境令人感觉好relax,枱与枱之间又有一定距离,同朋友可以慢慢倾计慢慢食🤠
服务方面,职员亲切有礼,而且都好详细咁讲解餐牌既食物😝
地址:尖沙咀山林道3号地舖