2020-07-01 1230 浏览
餐厅系开放式厨房,有张小bar台可以望住厨师煮野食,咁啱我地系被安排坐𠮶度。一共三个厨师,一个主厨,两个副厨。主厨好讲究,出每一碟菜前都会睇过,如果摆盘唔靓,自己都会汁过再上台,再指导下副厨,间中又试下副厨整嘅沙律系咪保持到水准。佢哋真系煮到爆汗架,成晚无停过,欣赏👍🏻讲返食物,每样𩠌嘅味道都好有层次感。我见到佢啲牛扒上面煎之前系有啲绿色嘅酱,所以斋系食牛扒已经系有味道,牛扒亦好肥美,加埋黄色嘅anchovy butter,又系另一种味,带啲咸鱼嘅香,好特别🥰。意粉系佢哋自己制,爽口弹牙烟韧,海胆同鱼子新鲜,意粉汁就有另一种嘅鲜味。炸薯波都好好味。系会令你想再返去食的。

Australian Wagyu Flat Iron, Champignons, Anchovy Butter
Spaghetti Alla Chittara, Sea Urchin, Salmon Roe
  • Australian Wagyu Flat Iron
  • Champignons