2019-10-28 157 浏览
今晚喺荃湾揾食,大家都想食西餐,就好自然会谂到荃湾广场对出个条街, 之前食过呢我觉得几好食,性价比几高,所以今晚嚟encore今次嚟到,见到佢个Menu转左,本身想食威灵顿牛柳,但唔紧要啦三文鱼都好吸引,最后我哋叫咗一个烤焗酥皮三文鱼配香草汁配意粉($128),同一个极上烧猪肋骨配自家制酱汁($98),仲转左一个餐汤做酥皮汤,上菜速度都几快啱啱落完单无耐酥皮汤就送到了酥皮忌廉汤(+$10), 忌廉汤味浓郁酥皮好似冇之前咁重牛油味,不过不失。沙律菜伴芝麻酱,沙律菜好新鲜,用呢个杯装都好得意。首先上咗个猪肋骨,份量比想像中大份,有炸薯角同汁烧蔬菜伴碟,汁烧蔬菜好好味好入味,直情想叫一份嚟食呀猪肋骨亦都好易咬,酱汁十分入味然后上嘅呢道烤焗三文鱼,好有惊喜,我哋切开来睇酥皮包住三文鱼,入边仲有一层白汁,令到成个菜式嘅味道有层次。

沙律菜伴芝麻酱,沙律菜好新鲜,用呢个杯装都好得意。

猪肋骨亦都好易咬,酱汁十分入味