2021-08-12 155 浏览
深水涉因为凭住舖位多租金平(相比旺区🤭)嘅因素成为Café餐厅嘅集中地,今日我哋就嚟到深水埗嘅「Minimal 迷你毛」,试试佢有冇过人之处啦!😋我哋今次叫咗两款甜品🍨+一杯饮品🥤第一款系最多人推荐嘅「薄脆拿破仑」😝,令到我哋喜出望外竟然系配菜云呢拿焙茶味雪糕😜,首先焙茶味好特出又唔太甜,而且佢哋竟然系雪糕表样加上💥爆炸糖粒粒💥🍦,令到口感非常奇妙,值得一赞👍。但就算配角咁出色都代替唔到主角🤗,食拿破仑第一个感觉就系新鲜出炉嘅薄脆口感非常松脆💫,之后就被浓浓嘅榛子味道充斥于口腔,因为重点在于加咗原粒新鲜榛子&吉士酱及榛子酱,吉士酱不只喺衬托,而且更带动到榛子味道更加饱满,每一啖都令到人食到停唔到口🤤。(🧒🏻!!必食!!👧🏻)第二款上台嘅系「Tiramisu意大利芝士蛋糕」☕, 忌廉表面洒满朱古力粉,中间有一个咖啡味蛋糕底, 闻到嘅咖啡味明显,味道香甜,不过食落咖啡味并不明显,作为Tiramisu不太合格,但作为芝士蛋糕算唔错😉。(建议大家上台后要尽快食用,免得忌廉融化😝)最后我哋叫咗一杯「火龙果乳酪」🥤😊,紫紫💜红红❤嘅外观本身就好吸引,加埋火龙果肉嘅鲜果甜香&轻微酸酸嘅乳酪,健康又开

我哋今次叫咗两款甜品🍨+一杯饮品🥤
薄脆拿破仑

意大利芝士蛋糕

最后我哋叫咗一杯「火龙果乳酪」🥤😊,紫紫💜红红❤嘅外观本身就好吸引,加埋火龙果肉嘅鲜果甜香&轻微酸酸嘅乳酪,健康又开胃。😋
火龙果乳酪
2021-08-07