2015-12-17 373 浏览
朋友介绍呢间新餐厅,佢话环境同食物都唔错,所以试一试!Book咗位,不使等,环境和座位都好舒服.坐低后,侍应生送上两杯蓝梅乳酸,味道微酸,有点开胃嘅感觉!叫咗两个set dinner, 一个系美国顶级肉眼扒,另外一个系牛肋骨;先来个餐汤-杂菌忌廉汤,汤嘅浓度适中,而且有好香嘅菇味 肉眼扒七成熟,肉质好嫩,肉汁又多,而且肥瘦均匀,七成熟啱啱好,如果厚身啲就好啦!朋友嘅牛肋骨连骨奉上,虽然肥/瘦肉比例差唔多,但系肥肉多左少少,肉质有种软绵绵的感觉,但我自己比较钟意肉眼扒。饮品叫咗肉桂榛子咖啡,饮完呢个咖啡之后觉得好好味,第一次饮到呢个味道,咖啡好香,而肉桂系自己用玉桂条搞咖啡时散发出来的。后来才知道呢啲系哥伦比亚嘅极品咖啡豆,唔怪得咁好味啦 朋友叫咗西班牙咖啡,味道都唔错。但系我自己就梗系钟意玉桂榛子咖啡啦!最后仲有雪糕做甜品,呢个晚餐真系满足!
朋友介绍呢间新餐厅,佢话环境同食物都唔错,所以试一试!
Book咗位,不使等,环境和座位都好舒服.
坐低后,侍应生送上两杯蓝梅乳酸,味道微酸,有点开胃嘅感觉!
先来个餐汤-杂菌忌廉汤,汤嘅浓度适中,而且有好香嘅菇味
最后仲有雪糕做甜品,呢个晚餐真系满足!
2015-12-11
  • 肉桂榛子咖啡