2019-06-26 129 浏览
适逢朋友生日,寿星女想食重庆麻辣火锅,于是就黎到交通便利的旺角分店食。由于一早已订位,所以就唔驶烦等位的问题~店内环境都好干净企理,座位亦唔算好挤逼。店员亦会为客人提供围裙,以防客人整污糟衫,呢个举动都好贴心。我地叫左重庆麻辣(中辣) 同猪骨汤底,汤底好足料,够味,而且辣得黎带点麻,整个汤底好香,好惹味,适合重口味既我。另外有叫到炸鱼皮,响铃 好香脆,但唔油腻。宽粉就好烟韧弹牙,可以encore重庆火锅特色之一 爽脆黄喉(猪的喉咙).其实都系第一次食,初初都惊会有唔会浸怪味,但食落好爽脆,而且带点麻辣,一试就爱上了。牛肉色泽好新鲜,纹理都好清晰均匀,食落口都好浓牛味,有质素,唔会好肥 同平时放题既肥牛完全唔同质素,真系价钱与食物质素成正比。极尚老板天梯摆设得好有心思,眼前一亮,丸类属中规中矩。由于朋友生日,我地自携蛋糕,餐厅会收取$100 切饼费及另送一枝苹果有气果汁。如果有意在餐厅庆生的朋友要留意了。以火锅黎讲,虽然价钱属偏贵,但食物质素与价钱成正比,食左一餐有质素的重庆火锅。至于服务方面,职员的服务都好到位同主动有礼,总括黎讲系值得推介一试的餐厅。

极尚老板天梯

摆设得好有心思,眼前一亮,丸类属中规中矩。

2019-06-14
庆祝纪念