2015-08-12 1750 浏览
今晚朋友订左位食三姐厨房食私房菜~我地叫左$288一位个餐~沙律伴芝麻酱食落口D沙律菜几新鲜,芝麻酱好浓芝麻味, 2者的组合好夹!几好食~手拍青瓜佢呢个手拍青瓜系四川风味的, 会有D辣, 所以我食唔到凉伴鲍鱼菇食落个味好鲜甜! 几开胃..菇的鲜味加埋个调味汁个味好夹!流心蛋伴黑鱼子酱呢个真系好好食!个蛋整得岩岩好,好滑个蛋白蛋黄同鱼子酱的组合好好味!川贝陈皮海底椰鳄鱼肉汤因个人好钟意饮汤,一见到已经劲开心个汤劲足料! 入口系好浓郁既老火汤味道! 饮落个喉咙好舒服..唔错一人一壸的设计份量岩岩好! 唔会令我地饮得太多而食唔落野茶香龙虾球龙虾好爽口好弹牙!仲有淡淡的茶香,好好食!雪湖里映照金龙好滑又够蛋味,加上小小瑶柱都唔差!但龙虾煮老左,有D鞋口浓黑柔白配明珠好香黑松露味! 带子细滑,香浓的黑松露炒蛋质感同平日不同,好有咬口!江南小排骨好香醋味!酸酸甜甜咁好惹味!猪肉好软好入味~蒸鲜鲍鱼一拎上黎见到成个碟都系辣椒,已经有D失望点知一拨开D椒,原来系底下!只鲍鱼又几大件! 食落口都几鲜味,出奇唔会好辣, 但建议清左内脏先整会比较好龙趸鸳鸯饭竹筒内装有红米饭,香蒜龙趸片,闻落都几重荷叶味味道
沙律伴芝麻酱
手拍青瓜
佢呢个手拍青瓜系四川风味的, 会有D辣, 所以我食唔到
凉伴鲍鱼菇
食落个味好鲜甜! 几开胃..菇的鲜味加埋个调味汁个味好夹!
流心蛋伴黑鱼子酱
呢个真系好好食!个蛋整得岩岩好,好滑个蛋白
蛋黄同鱼子酱的组合好好味!
川贝陈皮海底椰鳄鱼肉汤
因个人好钟意饮汤,一见到已经劲开心
一人一壸的设计份量岩岩好! 唔会令我地饮得太多而食唔落野
茶香龙虾球
龙虾好爽口好弹牙!
仲有淡淡的茶香,好好食!
雪湖里映照金龙
好滑又够蛋味,加上小小瑶柱都唔差!
但龙虾煮老左,有D鞋口
浓黑柔白配明珠
江南小排骨
好香醋味!酸酸甜甜咁好惹味!
猪肉好软好入味~
蒸鲜鲍鱼
一拎上黎见到成个碟都系辣椒,已经有D失望
点知一拨开D椒,原来系底下!
只鲍鱼又几大件! 食落口都几鲜味,
出奇唔会好辣, 但建议清左内脏先整会比较好
龙趸鸳鸯饭
竹筒内装有红米饭,香蒜龙趸片,闻落都几重荷叶味
味道唔错, 但我觉得有D普通
清炒水耕菜
卖相普通,食落口几鲜甜,但煮得老左
甜甜蜜蜜双点并
甜品系炸芋圆同雪糕,冷同热的配合
食完热的芋圆再食雪糕,别有一番滋味!
但因为我唔太钟意甜食所以冇影到相
成个用餐时间食左4个钟, 其实大部分时间都系等…总括黎讲, 呢个价钱呢个质素都几抵.下次会同屋企人试下。