2023-05-09
心血来潮想食下素食,而呢间素食餐厅行旺角时成日都见到,所以今次一于帮衬下先。我地晚市时间入座,自助餐限时100分钟($150/位),中意嘅话仲可以加钱拣埋火锅放题添,呢到写明免收加一😁小店空间唔算好大,不过座位都唔会话放得太逼,仲有卡位可以选择热食区:有四季豆、蜜糖豆木耳炒莲藕、西兰花、蜜椒薯角、清炒菜心、蕃茄炒蛋、面酱茄子等等、款式种类都算OK,味道水准都唔错😁仲有蒸粟米、蒸番薯,食返食材嘅原汁原味,几香甜👍🏻茶叶蛋:我至爱之一,煮得入晒味,蛋嘅口感亦都好好😋凉菜区:有桂花蕃茄、荞麦面、金针菜、豆腐,好适合食主食之前食下过下口瘾先炸物区粥饭面类鲜菠萝蜜糖特饮+DHC维生素C:酸酸甜甜,啱晒我口味黑桑葚山楂茶:天气开始热,饮落几消暑先去沙律区夹D沙律开下胃先,除左沙律菜之外,仲有粟米粒、青瓜、火龙果、西瓜、牛油果、菠萝、苹果等,食落都几新鲜😋蕃茄炒蛋:几中意个炒蛋几幼滑面酱茄子、蜜椒薯角:调味得几惹味椒盐茶树菇、南瓜天妇罗、茄子天妇罗、秋葵天妇罗:食落唔会好重油味,炸得干身薄脆,非常香口惹味🤤扬州炒饭、干烧伊面:虽然都系扬州炒饭用素食食材,但都炒得几香口滋味,干烧伊面都几有水准👍🏻大合
黑桑葚山楂茶:天气开始热,饮落几消暑 先去沙律区夹D沙律开下胃先,除左沙律菜之外,仲有粟米粒、青瓜、火龙果、西瓜、牛油果、菠萝、苹果等,食落都几新鲜😋 蕃茄炒蛋:几中意个炒蛋几幼滑
面酱茄子、蜜椒薯角:调味得几惹味 椒盐茶树菇、南瓜天妇罗、茄子天妇罗、秋葵天妇罗:食落唔会好重油味,炸得干身薄脆,非常香口惹味🤤 扬州炒饭、干烧伊面:虽然都系扬州炒饭用素食食材,但都炒得几香口滋味,干烧伊面都几有水准👍🏻 大合照🤩
间唔中食下素食,其实都几有新鲜感,感觉又健康,仲要味道都唔错😉 补MENU