今日系圣诞假期后第一个工作日,谂住都仲有好多人放紧假,啲餐厅应该唔会太多人食LUNCH,所以就行咗去鱼川居(九龙湾)食LUNCH。见佢推出咗一款秋冬限定嘅菜式叫椰子鸡汤,肉类可以配鸡件、手撕鸡、猪扒,仲有一款唔记得系乜,当然跟白饭唔驶加钱,转其他例如米线、淮山面、菜底都要加$5。我地落单叫咗两个椰子鸡汤配手撕鸡跟白饭,同埋一个海南鸡饭,当时系12:14PM,但系同事个海南鸡饭嚟咗食完,我地两个撕鸡跟白饭都仲未见踪影,叫个女侍应追单,佢就话要过咗二十分钟先可以追,之后再揾咗个大家姐嚟同我地解释话厨房出单部机出唔到纸,所以有啲乱!我见后面一枱的阿姐都很出去追咗三次,都仲未有得食。其实食物系OK嘅,但奶茶好涩。如果LUNCH唔系有个半钟食饭,或者远过鸿力工业中心及大昌行返工,最好就唔好嚟,一个钟覆系唔够时间喺度食LUNCH嘅!短期内不会再去帮衬

短期内不会再去帮衬
椰子鸡汤跟白饭