2018-08-22
以前一直都有去开展览,咁就曾经去过湾仔新轩尼诗餐厅度食嘢,𠮶阵时去系抱住一个求其嘅心态,谂住食饱就算,点知食咗个午餐洋葱猪扒饭,真系超级难食,我觉得$50左右连饮品真系唔抵。😡但系最近去完美食展,再俾多次机会呢间餐厅,再叫同一样嘅嘢洋葱猪扒饭,点知今次为我带来嘅唔系失望,而系惊喜!以前嘅洋葱猪扒饭冇洋葱,依家有,不但只猪扒好大块好抵食,味道仲好好,而且卖相都10分吸引,同样系$50蚊,质素竟然大大提升🤤,我都忍唔住开口同老板讲以前同而家嘅差别,老板都多谢我俾多次机会佢哋,佢仲叫我试埋佢哋嘅鸡排,我睇都有其他客人食都系好大块,嚟紧就电脑展,决定再去多次,试埋𠮶个鸡扒饭。我认为做饮食呢行其实好难,加上佢哋个场特别系中午嘅时候好忙,系咁嘅情况下都可以比到以呢个价钱呢个质素,香港茶餐厅嚟讲系10分唔错!加上我以前食过同埋而家嘅比较之下,我见到佢哋不断既改进,加油,虽然打评论之前见到好多唔好嘅评论,但系唔紧要,正所谓唔可以一试定生死,我认为曾经觉得好差嘅朋友,都可以再去试多次,试吓佢哋而家嘅猪扒饭或者鸡扒饭,加油,希望你哋嘅质素可以保持落去!👍🏼