2017-03-25 107 浏览
难得揸车入大围,即刻openrice下睇下有咩好食于是拣咗呢间Ocio呢个系dinner menu晚餐set都好丰富有汤、前菜、主菜、饮品同甜品我点咗香煎带子伴蟹意大利饭,朋友A点咗精选早餐嘢饮方面朋友A +$25 叫咗香蕉朱古力奶昔我就+$19 叫咗草莓冰茶朋友大赞个奶昔味道好正我试咗一啖的确味道浓郁至于我嘅草莓冰茶,一开始味道OK,但饮到中间突然间觉得超甜要即刻饮水冲淡,应该系d糖浆去到后期沈淀晒系底由于茶嘅颜色太深,我都无留意到糖浆未匀前菜方面佢先上咗我嘅三文鱼沙律,酱系麻酱,三文鱼十分大块,可见颇足料但我地以为会上汤嘅时候主菜竟然上咗先饭嘅份量比我想像中多,中间有四粒带子,蟹肉可能太碎所以唔系好觉食到白汁味道几好,加上蘑菇,好夹朋友A嘅精选早餐都系上咗先好丰盛呀有鸡排、肠仔、薯条、多士、煎蛋、三文鱼沙律同茄汁豆好有诚意最后朋友A都系食唔晒,净返两块多士朋友A话所有都正常,除咗块鸡排麻麻,干得滞食到一半嘅时候汤终于黎我地两个都+$20转酥皮龙虾汤有一细旧龙虾肉酥皮焗得好好但系个汤略嫌太稀龙虾味系有的,但却是我饮过最稀的龙虾汤,以西汤黎讲应该杰d好d朋友A的焗酥皮都系饮饮下汤嘅时候
难得揸车入大围,即刻openrice下睇下有咩好食
于是拣咗呢间Ocio
呢个系dinner menu
晚餐set都好丰富
有汤、前菜、主菜、饮品同甜品
我点咗香煎带子伴蟹意大利饭,朋友A点咗精选早餐
嘢饮方面朋友A +$25 叫咗香蕉朱古力奶昔
我就+$19 叫咗草莓冰茶
朋友大赞个奶昔味道好正
我试咗一啖
的确味道浓郁
至于我嘅草莓冰茶,一开始味道OK,但饮到中间突然间觉得超甜
要即刻饮水冲淡,应该系d糖浆去到后期沈淀晒系底
由于茶嘅颜色太深,我都无留意到糖浆未匀
前菜方面
但我地以为会上汤嘅时候
主菜竟然上咗先
带子蟹肉意大利饭
白汁味道几好,加上蘑菇,好夹

朋友A嘅精选早餐都系上咗先
精选早餐
好丰盛呀
有鸡排、肠仔、薯条、多士、煎蛋、三文鱼沙律同茄汁豆
好有诚意
最后朋友A都系食唔晒,净返两块多士
朋友A话所有都正常,除咗块鸡排麻麻,干得滞
食到一半嘅时候汤终于黎
我地两个都+$20转酥皮龙虾汤
酥皮龙虾汤
有一细旧龙虾肉
酥皮焗得好好
但系个汤略嫌太稀
朋友A的焗酥皮都系饮饮下汤嘅时候送上
焗酥皮
细细旧,卖相吸引,中间还有蘑菇同芝士
十分美味

最后甜品我地都拣咗雪糕
云尼拿雪糕
我嘅系云尼拿雪糕,有些少杏仁片系上面,食咗一啖,中伏,我深深怀疑紧我究竟食紧咩味嘅雪糕
一d味道都无

就连雀巢嘅雪糕都好味过佢
真系败笔,早知拣佢嘅蛋糕算
总括而言,价钱十分合理,有前菜、汤、主菜仲有甜品同饮品,前菜同主菜都十分美味,但上菜顺序错咗真的很不应该,就算焗酥皮耐d,其实我都可以等到汤黎先食主菜,食食下饭上汤真系唔知饮汤先定食埋个饭先
另外我强烈建议换雪糕公司,呢个无味嘅云尼拿雪糕真系全餐最唔掂嘅嘢

2017-03-19
带子蟹肉意大利饭