2011-05-09
之前去呢间酒店食野做左Facebook会员,见到话出左新主题Buffet,当然要试一试啦。餐厅个场其实都算几大,不过一人多就要排长队拎野食。今次主题以虾蟹为主,未食之前行左一个圈睇下有咩新野食,发觉真系多左几多之前未见过item!话明海鲜自助餐,当然主力食冷盘先啦,雪花蟹脚当然要食多几只啦,蟹肉够爽甜多汁,正! 跟住就要试唐金尼斯螃蟹,呢种蟹我真系未喺Buffet试过,见佢咁多肉,我就唔客气拎左几只蟹钳番去试,食落去啖啖肉,真系必食推介! 其余冷盘仲有濑尿虾、青口同大头虾等等,不过我留肚食其他野,朋友仔就话海鲜普遍都几新鲜。不得不提嘅系特色寿司,竟然有玻璃虾军舰寿司同雪场蟹脚肉捧寿司,我地四个人忍唔住食左十几件,正! 热盘方面就多D其他海鲜试,个人最钟意宫爆凤尾虾、肉肠海虾伴西班牙饭同酥炸软壳蟹,总体黎讲海鲜煮得啱啱好,亦都够入味,不过酥炸软壳蟹就有少少油腻,口感差少少。其他热盘就有煎胧脷柳、清蒸海上鲜、香菇烩鸡、烩牛仔骨同煎鸭胸等等,个人觉得选择都ok啦。自助餐当然留肚食甜品啦,睇个样都几得,最好食就系草莓果冻卷,蛋糕里面有士多啤梨啫利,口感一流,忍唔住食左几件!跟住士多啤梨拿破仑、
话明海鲜自助餐,当然主力食冷盘先啦,雪花蟹脚当然要食多几只啦,蟹肉够爽甜多汁,正! 跟住就要试唐金尼斯螃蟹,呢种蟹我真系未喺Buffet试过,见佢咁多肉,我就唔客气拎左几只蟹钳番去试,食落去啖啖肉,真系必食推介! 其余冷盘仲有濑尿虾、青口同大头虾等等,不过我留肚食其他野,朋友仔就话海鲜普遍都几新鲜。不得不提嘅系特色寿司,竟然有玻璃虾军舰寿司同雪场蟹脚肉捧寿司,我地四个人忍唔住食左十几件,正! 热盘方面就多D其他海鲜试,个人最钟意宫爆凤尾虾、肉肠海虾伴西班牙饭同酥炸软壳蟹,总体黎讲海鲜煮得啱啱好,亦都够入味,不过酥炸软壳蟹就有少少油腻,口感差少少。其他热盘就有煎胧脷柳、清蒸海上鲜、香菇烩鸡、烩牛仔骨同煎鸭胸等等,个人觉得选择都ok啦。 自助餐当然留肚食甜品啦,睇个样都几得,最好食就系草莓果冻卷,蛋糕里面有士多啤梨啫利,口感一流,忍唔住食左几件!跟住士多啤梨拿破仑、三色朱古力奶冻同六层草莓饼都唔错,反而D芝士饼同面饱布甸就唔算特别,只系加左D士多啤梨酱落去。
仲有唔可以唔食嘅当然系Dreyer’s同Haagen Dazs雪糕啦!回本必食,有几只口味,食食下buffet已经见到人地几杯几杯咁拎去食,我地当然唔执输拎在几杯食啦! 总体黎讲今次buffet嘅野食同之前真系有d唔同左,尤其系冷盘同 寿司都多左d款色拣,Download埋coupon埋单三百几,绝对食得过!