2021-05-29
第一次食 系食牛扒👍,派传单姐姐力推😆,拉我入去,见佢劲有诚意,决定食1次, 牛扒拼薯菜,拣沙律,青梅醋 第一次其实觉得系劲正✌,因为块牛扒啱啱好👍,切开嘅时候你会见到中间仍然喺红, 肉质幼嫩,好juicy 💦。配薯菜~薯仔焗得刚好🥔 ,侍应 拎上枱 温度唔高, 但食物熟嘅程度系刚好,食到~食物本身嘅质素。座位方面,其实都坐得几舒服,因为佢个场系几大,枱与枱之间有距离。所以夜晚黎,其实都可以食得几舒服。侍应 态度~第一次食嘅时候其实服务好好,好专业,会问我想 饮咩汤,饮品有边啲嘢选择,虽然我听落去都系 好似成个人未训醒咁。但佢都冇俾面色我睇。咁我又真系食野几麻烦,钟意问黎问去。成餐其实我都食得好满足,到最后仲加12蚊,多件朱古力蛋糕拎走。件朱古力蛋糕其实做得几出色,埋单120蚊。其实食得好满足, 不过到夜晚黑,发觉系真系有点唔饱肚。之后,我又去光顾第二次,猪手👍饭 6x蚊+18蚊转套餐,发觉 餐厅啲饭 口感唔多适合香港人食😔,似日本米多啲。 因为我有留意佢啲饭嘅大细,形状,比较肥同圆 似日本米多啲, 日本米吸水时间耐啲,煮日本米 需要多啲心机同时间,所以唔喺间间都整得好食。 如果
其实食得好满足, 不过到夜晚黑,发觉系真系有点唔饱肚。
如果整白饭 我觉得泰国米 加 新旧米煮出来的白饭会好食啲。🤞
猪手系冇任何酱汁额外配搭, 但个猪手煮嘅温度同时间系啱啱好, 而且猪手👍个部位 好正,所以我建议如果大家去食记得配薯菜🤩。
如果可以 猪手 配 芥末草青酱 ,成个餐会好出色。不过我系食客唔喺厨师,都系建议一下。🤣
我之后仲去食多次 炒海鲜意粉5x蚊+18蚊转套餐 ,个热炒嘅意粉都好食,一开始见佢个碟咁大,对比觉得啲意粉好少,都惊唔饱,之后食落原来一餐嘅份量黎讲其实都饱肚。
意粉嘅调味系足够嘅,中意食浓味嘅其实大致上应该都会啱口味,唯一我唔满意嘅,系成个海鲜意粉 点解唔加只虾 响中间点缀 装饰 🥳。
只要加只靓虾 当少少装饰 成个意粉已经upgrade左 。意粉炒得好食 归功于师傅功力 加 调味料 但会食得出冰鲜海鲜炒。
之后仲有食过佢餐厅嘅烧汁鸡髀饭48蚊,只鸡脾其实整得几好食,成个餐性价比好高。外卖会平啲, 但选择唔多。