2019-12-07
名点屋开左年几左右啦,啱啱开张𠮶阵都有去帮衬过几次,但系𠮶阵觉得味道不太理想,附近有更好嘅选择。星期六屋企人放假,就想去饮茶,所以就谂住再试吓呢一间茶楼,食完之后觉得喺味道方面进步左!平时都系手机食先,今次同家母饮茶,唯有系佢食先,手机食后啦😂😂所以只系影咗少部份点心👅沙律炸鲜虾云吞超级推荐!酸甜开胃嘅沙律配上炸到好脆口嘅云吞,两种口感好冲击,再加上鲜虾做内馅,味道好足四件大大嚿,食到停唔到口!👅粟米肉碎粥配时菜个人钟意食绵粥,所以好对我既口味,粟米同肉碎都好足料,清淡得来又配啲粟米同肉粒嘅甜时菜系生菜,屋企人就觉得佢有啲油,份量来讲都算大碟。👅芋头糕三件大大嚿,味道正常配上甜酱同辣酱啱啱好另外仲想推荐排骨蒸肠粉!(忘记咗影相)肠粉十分滑嫩,排骨都好够味,我自己一个人都可以清一笼肠粉铺左喺排骨下边蒸熟,吸收晒啲肉汁,很美味!点心比起以前进步左,但系见到佢哋服务人手真系唔太足够,叫落单同加水都要等。希望除咗食物方面,其他范畴都可以越嚟越进步啦
👅沙律炸鲜虾云吞
👅粟米肉碎粥配时菜
👅芋头糕
三件大大嚿,味道正常配上甜酱同辣酱啱啱好
另外仲想推荐排骨蒸肠粉!(忘记咗影相)