2021-10-04
有日小编去咗接朋友仔收工 顺便喺附近揾食 谂住入去南丰纱厂度揾吓有咩好西食 见到呢一间工业风嘅Cafe 环境非常舒适 好适合同朋友倾偈💬滋味炸物分享盘 ($138)分享盘包括有鸡翼🐔 鸡柳 芝士粒🧀 薯丝饼 同埋炸番薯条🍟 全部都新鲜炸起热辣辣 值得一提嘅系芝士粒嘅芝士味非常浓郁 好似食紧芝士锅嘅味道咁 另外朋友觉得番薯条都好好食 绝对无返炸嘅味道👍🏻慢煮法式油封鸭腿🦆 ($248)呢个油封鸭真系极度极度极度推介💯 因为慢煮嘅关系鸭肉非常之嫩滑 而个皮就脆卜卜一啲都唔油 配菜就附上牛油忌廉薯蓉 加埋一个用红酒腌制咗嘅梨 令到成个菜式味道层次提升 必试❤️Tipsy ice cappuccino☕ ($108)估唔到餐厅有提供咖啡酒 呢杯cappuccino系有冧酒 入口冧酒会首先出咗个味 对于唔太饮酒嘅朋友来讲可能会有少少劲 但慢慢cappuccino嘅味道就会再出翻黎 好特别 🤩Mocha Vodka☕ ($108)原本以为Vodka嘅味道会好强烈 但反而饮落好顺口 Mocha嘅味道会相对比较出 饮完落到喉咙嘅时候先会feel到有Vodka嘅味道 感觉比较甜少少🤏 所以对于唔太饮酒🍻嘅
滋味炸物分享盘 ($138)
慢煮法式油封鸭腿🦆 ($248)
Tipsy ice cappuccino☕ ($108)
Mocha Vodka☕ ($108)
原本以为Vodka嘅味道会好强烈 但反而饮落好顺口 Mocha嘅味道会相对比较出 饮完落到喉咙嘅时候先会feel到有Vodka嘅味道 感觉比较甜少少🤏 所以对于唔太饮酒🍻嘅朋友来讲会比较钟意