2019-11-04 272 浏览
🐓 #水门泰式海南鸡饭专门店 #元朗 #黄店呢间黄店因为呼吁大家买隔离黄店清玉嘅嘢饮而出晒名,咁好心梗系要惩罚下。不过真系有好多人排队,要等30分钟左右先有得食,而且冇得堂食。🥤 醋头家 #元朗 #黄店买咗水门海南鸡饭之后,想买杯嘢饮,虽然隔离系清玉,但系难得嚟元朗,一于试其他地方少啲分店嘅黄店。今次呢间同一般台式嘢饮唔同,特别在于卖酵醋饮品。记得之前有一排好兴饮果醋,话对女仔排毒瘦身健康啲,但一直都冇乜机会饮,今次终于有机会,嗌咗杯果果吃酵醋 $28 (M) 分别可以拣一款果醋同埋两只生果,今次拣咗水蜜桃醋加百香果芒果,的确几清新,而且生果嘅份量都几多,又唔会沉晒底,每一啖都饮到!不过醋难以避免一定系酸啲,而且饮完之后仲会有少少庆庆地嘅感觉,始终醋饮都有少少刺激性,我自己觉得OK,因为我平时都几钟意食酸酸地嘅嘢,不过就未必个个接受到。味道:3.6/5性价比: 3.5/5
🐓 #水门泰式海南鸡饭专门店 #元朗 #黄店
🥤 醋头家 #元朗 #黄店