2024-08-12 1653 浏览
💛楚撚记大排档 (日富里百好大厦) (西环)西环石塘咀皇后大道西554-560号日富里百好大厦地下1号舖今日收工同朋友嚟咗西环海旁行下,睇日落,到左夜晚谂住食埋饭先走,记得之前上网见到有一间好出名嘅大排档,咁啱喺附近就决定嚟试吓。一嚟到门口嘅时候已经见到好多人排队,好彩我哋等咗一阵都可以入。呢度嘅装修都系怀旧风格。大排档嘅style。咁我哋分别叫咗几个好有镬气嘅小炒同埋猪油捞饭。首先系菜脯银鱼煎蛋,佢嘅味道劲香食落一啲都唔咸斋食,唔使捞饭都可以食晒成个蛋。香爆黑椒牛仔骨煲更加唔使讲。除咗十分之有镬气之外,牛仔骨都好嫩滑。最后仲要多咗一个脆皮猪大肠。自己对于内脏特别系大肠觉得麻麻哋。不过朋友都食到津津有味。大肠炸得好脆,入面没有臊味。最正就梗系系猪油捞饭啦。估唔到喺呢度可以食得到,不过真系好邪恶。两个人埋单,三百几蚊,唔算好贵,贵性价比都ok,而且啲小炒都好有镬气,质素唔错。#楚撚记大排档#楚撚记土瓜湾美食 #荃湾美食西环美食#大排档香港大排档 #香港美食 #港式餐厅
💛楚撚记大排档 (日富里百好大厦) (西环)