2023-09-09 116 浏览
1. 谷饲安格斯牛 $150哗哗哗!😳 当餐厅侍应将碟牛扒端上枱嘅时候,我真系吓咗一跳,冇谂过原来系咁大块(连我比较大食嘅女仔都食唔晒🙈)。热辣辣嘅铁板牛扒,淋啲汁上去嘅时候「炸」一声,好过瘾😃 牛扒我叫咗七成熟,切开嘅时候,牛扒中间部分会有少少血水。如果你唔钟意有血水,唔使担心,只要将牛扒切开一件件,然后用铁板嘅余温每边煎一煎,好快就会冇晒红色,咁就唔使担心过熟/唔够熟☺️除咗牛扒,仲有好大件翠玉瓜同粟米!我建议呢个餐可以同朋友share,然后再嗌几款小食☺️ 2. 餐汤 龙虾汤味道浓郁、质地厚身,绝对比一般茶餐厅水准高👍3. 沙律罗马生菜新鲜、脆口,咬落去索索声,加埋麻酱、车厘茄,系好开胃嘅前菜!食牛扒配沙律,冇咁Heavy😋4. 热奶茶每次去茶餐厅,我都一定会试佢嘅奶茶。茶舍嘅奶茶几香滑,唔会苦涩。P.S. 餐厅装修好时尚,茶餐厅来讲坐得几舒服!见到menu有香煎波士顿龙虾海鲜汤饭,好吸引咁,下次再帮衬先😝
1. 谷饲安格斯牛 $150

2. 餐汤

龙虾汤味道浓郁、质地厚身,绝对比一般茶餐厅水准高👍

3. 沙律

4. 热奶茶