2021-03-14
人生第一次食港女tea!! 由于疫情关系, 冇得同朋友好好庆祝, 唯有拣间靓靓high tea打下卡。因为本人好大食又无肉不欢, 所以好少拣呢种港女tea (绝无贬义 纯粹系对呢种tea set嘅一个统称)😛。 今次因为朋友生日所以就拣咗conrad呢到献出我嘅第一次。绝少嚟港岛嘅我 ,一开始已经有少少荡失路😂😂 入到酒店觉得环境都几开扬坐得都舒服。唔需要谂太多就order 2个sets~~上枱一刻觉得好靓, 影相灯光都好靓。 我觉得咸食都ok, 不过讨厌面包同饼干嘅我基本上都冇食过甜点, set上面所有甜点都系好实个种cupcake蛋糕, 甜味亦都比较无层次。除左个层架, 个set仲有个橙味朱古力布甸, 觉得好似食紧橙味莲蓉🥲 仲有每人2个muffins, 一个有莓干一个无, 味道都算唔错, 不过有d夹硬塞饱你既感觉。总括黎讲, 环境舒服,侍应加茶都快手, 不过tea set 内容物可以改善下就更好啦~🥰🥰
唔需要谂太多就order 2个sets~~