2021-09-08
呢个星期六出街食,拣咗呢度。 系openrice 嘅食评都算唔错,可以一试。赞咗先,店内装修都好舒服,服务员嘅跟进都好好,又有礼貌😃👍🏼 至于食物方面,我俩就觉得麻麻哋咋⋯⋯开头嘅沙律就好开心,食食吓真系⋯⋯🥱叫咗一个$474嘅二人前,有汤,有茶碗蒸,有沙律,有5款串烧(两款肉、三款蔬菜)。 最好味都净系个沙律,蔬菜新鲜又多蟹肉,唔错😋 其余嘅都系一般,串烧唔算正,叫做正常,每一串蔬菜都系烧完洒点盐,有时一入口就过咸,而且部分烧得太㶶呢。。。好彩牛同猪腩肉都算ok。但⋯⋯个饭⋯⋯估唔到咁样出场,我同女友都呆左🙄 话晒都系一间都叫做日本居酒屋,应该唔系日本米之余,装到好似茶餐厅样咁出嚟,乱糟糟咁,即刻冇晒胃口。。。条鱼就正正常常,无咩特别。但一个套餐食到尾声系咁嘅样,真系有啲失望⋯⋯最后嘅甜品,估唔到系呢杯野,因睇食评时未见过,以为会系雪糕或蕨饼,失望! 加上我俩太唔like 太多cream 嘅嘢,加埋中间色嘅物体又系cream 状,可能好多人会觉得正觉得好抵,但真系唔系我俩嘅喜好⋯⋯其实正常咁有旧雪糕伴红豆,或者几粒蕨饼都好足够😝唔知系咪叫餐嘅关系,会唔会整得无咁好🤔 佢话主打系串烧
二人前: 汤、茶碗蒸、蟹肉沙律
二人前: 5款串烧
二人前:鱼+两碗饭
二人前:甜品
唔知系咪叫餐嘅关系,会唔会整得无咁好🤔 佢话主打系串烧,但我觉得未去到好正嘅串烧感觉⋯⋯所以,我俩就应该唔会再来了🤭