2017-12-12
今日揾个同事倾野系九龙城跟住周围行揾地方食野,跟住突然见到呢间餐厅朋友话好想入去食,今日咁岩见到就走左入去试下。跟住经介绍,原来餐厅俾好多媒体报导过,不过由于我地第一次九龙城食私房菜,所以有啲期待 虫草花海参丝海参丝一啲都唔会干身,啖啖都好脆身,而且连虫草花都炒得岩岩好,够晒份量,餐厅果然系即叫即炒。彩虹豆腐首先切得要够好,而且够晒嫩,份量亦都好足唔会太小,不过本身个味道酸酸甜甜,作为一个小菜真系唔错架。富甲天下富甲天下食嘅系鳄鱼背后的软骨,最紧要系香浓,呢个软骨厨师整得真系唔错,味道又够香浓,而且软骨入口又够软身。鱼米龙趸泡饭餐厅龙趸泡饭全部即叫即整,龙趸保证新鲜,泡饭热辣辣嘅同时又够份量,味道真系令人一试难忘二个人食几样野已经食到饱晒,真系好满足,而且走嘅时候仲要留意到原来餐厅仲有好多好野食,揾日再黎食野先
虫草花海参丝
彩虹豆腐