2021-02-02 1712 浏览
一眼就望到大厨既锅同大火,就知道我黎啱咗地方,唔晒审,一定系人人都赞有锅气的波记大排档!一坐低,非常友善的老伙计就行过黎递餐牌。我好快就决定嗌椒盐猪扒饭➕炒底。等左一阵,终于上菜。哇 首先,上菜之前,我已经发现其他人嘅干炒牛河同埋芙蓉煎蛋。应该系热点。同埋我个位,正正可以睇到大锅+大厨手势+大火,果然名不虚传,信心十足。又讲反我眼前既椒盐猪扒。猪扒系再用辣豆瓣酱炒过,味道到位,可惜炒底唔够热,相信先前已经炒好放一边。 不过,佢系好值得推介既旧式大排档。份量劲大,一个饭/面可以两个人食。我见好多人都食唔嗮,有滴浪费好可惜。大家下次要去食,记住带饭盒,可以打包拎走。顺便提倡环保意识一定会再黎帮衬!下次要拉同事一起来食干炒牛河+芙蓉煎蛋!
份量劲大,一个饭/面可以两个人食。
顺便提倡环保意识
一定会再黎帮衬!下次要拉同事一起来食干炒牛河+芙蓉煎蛋!
2021-02-02
  • 椒盐猪扒饭(炒底)