2017-04-23 1424 浏览
旺角放题放到厌,于是决定同同事去揾下其他野食,跟住见到呢间火锅好似几多野食,于是就决定抱住试下嘅心态入去食下。一入去见到地方都算大,店员仲热心咁为我地送上调味盘,仲同我地介绍左好多好食嘅野 花胶鸡锅呢个绝对值得一赞架,呢个花胶鸡锅系虽然度度都有 ,但系花胶份量真系唔少,仲要有成只鸡同埋专人为我地放落锅,非常咁贴心。真系仲要有成只鸡架真心够晒成,汤入口感觉好鲜味,唔会有油淋淋嘅感觉。而汤底都算清甜再加埋足量嘅花胶,一啲都无花假架。 珊瑚蚌呢度嘅珊瑚蚌非常新鲜,上枱嘅时候依然保持亮身,入汤灼几秒加小小酱已经非常好食,不过最最重要就系你唔好煮太耐呀,几秒就够脆身架喇,真系好值得打边炉时食架 手打丸呢度嘅手打丸真系几足料下架,就连粒粒丸都足料过人,呢度嘅虾丸就入面我比较钟意嘅丸,因为虾丸入面真系有虾架,都口感十足,够晒弹牙,真系令人超满意 手切牛颈脊平时一般嘅火锅店都好小会有牛胸爽呢样野,我都系听老板介绍先识叫同埋食法,牛胸爽数十秒等佢一变色之后就可以摆入口,事实证明真系唔错架,因为真系好重牛肉味而且仲有小小油而不腻,口感十足嘅感觉除左野食,餐厅嘅环境都唔错架,二个人静静地坐低食下野,都真系几

手打丸

手切牛颈脊

平时一般嘅火锅店都好小会有牛胸爽呢样野,我都系听老板介绍先识叫同埋食法,牛胸爽数十秒等佢一变色之后就可以摆入口,事实证明真系唔错架,因为真系好重牛肉味而且仲有小小油而不腻,口感十足嘅感觉除左野食,餐厅嘅环境都唔错架,二个人静静地坐低食下野,都真系几写意架,因为格局或气氛都比同类型餐好,下次都要同屋企人黎先得