2016-05-18 3304 浏览
喺中环Soho 区附近有不少沙律店,而呢间沙律店最特别系有热 糙米饭 俾你配#沙律 食,除左糙米饭,仲可以选沙律菜或两沟垫底。店内有多达十款预制沙律供选择,饿底点了的细沙律可选其中两款-Korean soy paste #tofu - 豆腐比较实净,有啲「鞋口」,配上韩国豆瓣酱,味道好特别,不过有少少咸,捞饭食就刚刚好Herbs eggplant with tomato in yogurt source - 内有几旧矮瓜、好多车厘茄同米(?)、味道主要来自微甜的yogurt source,好吃,同咸味的豆腐刚好相反。个盒虽然大约只有手掌般大、但内涵丰富,而且每一啖都要咬好多下先吞到,饿底食7成已经觉得饱,如果唔想咁饱,建议大家选沙律菜垫底😌(但系呢度啲糙米饭煮得好好食架)

Regular  salad
2016-05-18