六小館

SIXA
2022-08-10 162 浏览
홍콩 공항근처 맛집❤️中文在下面👇🏻동생이 공항에서 출근하니까 근처에 맛집이 많다고 놀러왔다❤️중국요리인데 식당을 인테리어를 양식 레스토랑인줄 알았네요 ㅋ ㅋ오늘메뉴:매운 소 내장- 엄청 매우지만 내장을 부드러워서 존맛 ㅎ두부튀김-일식의 두부튀김보다 더 바삭바삭 하고 고소하다허니호박- 달곰해서 술이랑 같이먹으면 짱이다! 넘 맛있어서 이인분더 시키고 보장 ㅋ ㅋ굴전❤️今日又嚟东涌揾我阿妹食饭,喺东荟城新𠮶边有好多餐厅拣,我妹想食中菜就拣咗呢一间。因为超级肚饿嘅关系我哋两个人嗌咗四个菜😂😂😂-水煮新鲜牛上杂|食咗咁多次水煮嘅菜第一次见到有牛杂,问一问啲员工发现原来牛上杂系牛筋,牛腩同牛肚就即刻叫嚟试吓☺️个水煮好香浓而且唔太油,个人来讲几钟意!不得不说佢嘅牛上杂真系煮得几出色,牛筋同牛肚都好稔,而牛腩啲肉质劲爽(好神奇)!除咗肉佢仲有薯粉莴笋芽菜木耳等等👍🏻👍🏻-七味脆皮豆腐|中菜必叫嘅菜式😂豆腐好滑,皮炸得好脆又薄又唔油腻。唔错唔错-味醂日本南瓜|是日最惊喜菜式!谂住嗌一个蔬菜,然后员工就推荐我哋食呢个,话好多人都会点。试咗一啖即刻爱上😍我本身已经好钟意
홍콩 공항근처 맛집❤️中文在下面👇🏻

오늘메뉴:
굴전❤️

-味醂日本南瓜|是日最惊喜菜式!谂住嗌一个蔬菜,然后员工就推荐我哋食呢个,话好多人都会点。试咗一啖即刻爱上😍我本身已经好钟意食南瓜,呢一个南瓜煮得啱啱好,而且个味醂好入味甜甜地好好食!!劲想买多一份外卖返去送酒😂😂呢个一定会encore

-蚝仔煎蛋饼|呢个煎饼好多蚝👍🏻不过留意佢入边会有芫荽同姜,如果唔钟意嘅人记住同员工讲!

总括嚟讲,呢度坐得舒服,地方好阔落干净,啲嘢食都有水准,好适合同朋友屋企人嚟聚餐👍🏻