2022-07-15 214 浏览
去完春生雷参观之后…见有少少饿…望到正正对面有间港式粉面店…睇落光猛明亮… 一于入去品尝吓久违嘅牛腩滋味啦… 坐低之后本来想叫招牌牛腩河…但谂谂吓既然咁耐冇食呢啲…不如就食好啲…所以拣咗 🌟 崩沙牛腩河粉 … 崩沙腩卖相好靓仔…筋肉层次分明…入口又腍又有口感…幸福!!同行朋友叫嘅🌟 牛三宝河粉 亦都唔输蚀… 牛筋胶原丰富充满弹性…牛肚望落纹理清晰且食落软熟…牛腩都牛味重兼唔嚡身…重点两碗河粉都爽滑无碎湿湿😌😌然后我哋仲叫咗🌟 净招牌鱼片头 分享…鱼片头鱼味浓…唔错唔错!同埋🌟 油菜 要咗腩汁通菜…都新鲜翠绿无overcooked...最后想一提杯🌟 冻柠檬菜蜜 真系冲得几好饮🍯🍋酸甜味平衡得当!