2017-07-09
话说foodpigss🐷🐷一直都几钟意去楼上cafe 事关可以慢慢悠闲咁过 其实系几写意🤗 而今次就误打误撞咁去左铜锣湾呢间隠世楼上cafe🤡🐷🐷首先就食左个二人至尊份量套餐($188/per head) 头盘系芝士蒜蓉包 都算唔错而沙律方面 🐷🐷就拣左呑拿鱼长通粉🤗 其实本身唔太钟意食呑拿鱼同长通粉 但估唔同佢地夹埋沙律会咁match咁好食🤤 另外小食方面 🐷🐷就拣左香草炸鸡翼 都炸得好惹味 仲香喷喷 所以忍唔住叫多几只黎食🙊重点嘅主菜方面 🐷🐷就拣左佢嘅金奖菜式酱烧猪仔全骨配肉酱薯仔屋铺天薯条 啲肉烧得好入味又juicy👍🏻 而薯条都好脆 配埋d肉酱真系冇得弹😽真系岩晒🐷🐷呢啲薯条控😆另外仲有碟西班牙茄汁磨菇烟肉意粉 软硬度适中 茄汁又够多 所以唔会觉得过份干😺而是日甜品就系泡芙 夹住云尼拿味雪糕 最后每人仲会配一杯特饮 🐷🐷就拣左水蜜桃奶昔 虽然水蜜桃味唔太重 但味道都几好 又唔会太甜 仲有种熟悉的感觉🤔不得不提店里面除左有好多靓靓摆设之外 仲有好多board game玩🤓 最重要系有个非常可爱又精灵嘅小朋友教我地玩😘 当中呢盒签签入扣系佢话觉得最好玩 而🐷🐷都觉得好刺激🤣 总
头盘系芝士蒜蓉包 都算唔错
而是日甜品就系泡芙 夹住云尼拿味雪糕
不得不提店里面除左有好多靓靓摆设之外 仲有好多board game玩🤓 最重要系有个非常可爱又精灵嘅小朋友教我地玩😘 当中呢盒签签入扣系佢话觉得最好玩 而🐷🐷都觉得好刺激🤣 总括而言 除左满意食物水准之外 最惊喜系竟然会玩得咁尽兴🙆🏻 有机会一定会再去!