2013-07-08 183 浏览
今晚本来想同太太去杨屋道买料打鞭佬,奈何整天落雨,加上太太做完「飞素」回来已经五点几,但系打鞭佬条瘾仍在,于是近近地试吓呢间常满,真系遮都唔驶担。是晚收费$139,再加$10任饮,但系我地八点前交台又平返廿蚊,即系同平日价钱一样。地方唔大,而且几大排档FEEL,但系都算干净。有两个大筒,一个放啤酒(森堡加狮威),一个放汽水(好多款,主要系忌廉同冰红茶),另外有架果汁先生机,睇住系原樽倒落去,冇沟水。呢度嘅免费锅底都几多架,除左常见嘅清汤、沙爹之外,仲有水煮锅,而且仲可以双拼,咁就试吓清汤拼水煮。汤底几厚,水煮𠮶边捞到好多辣椒同花椒,真系又麻又辣,清汤就普通料。火锅料选择比较少,但质素唔错,肥牛唔系七肥三瘦𠮶只,菜类都算新鲜,系D虾好细只。漏单情况唔严重。另外每位一件响铃(OK,不过唔系好GOOD)。惊喜嘅竟然系呢度熟食嘅水准,自取嘅炒菜同炸鸡翼,两样都暖嘅,鸡翼仲好脆口添。至于点心,我地只系试左虾饺、烧卖、春卷同炸云吞,虾饺好多虾,好爽口,烧卖大大粒,炸云吞同春卷都好脆,全部都系即叫即做,所以要等耐D。八点前饱晒交台,悭返廿蚊!
八点前饱晒交台,悭返廿蚊!

题外话/补充资料: 坐隔离台班年青人好嘈,有个男仔个样好细个,攞左啤酒饮,侍应唔够警觉,埋单时单声俾老板娘知,等佢留意吓!
2013-07-07
  • 虾饺