2024-09-19 951 浏览
今次lunch拣左嚟到蓝屋呢边揾食,中午时间呢边都比较full house,同埋铺头唔算太大,位置唔多但亦都有几个bar枱位,呢到嘅装潢几特别好怀旧feel,睇外表完全估唔到佢系食fusion泰菜,而且佢嘅menu嘅中文菜名都好有趣!! 呢日就叫左泰黄油喇...阿鸡<$148>价钱已经包埋汤同饮品,因为见佢写住人气no.1所以决定试试佢,先嚟前菜今日嘅汤系南瓜汤,都几creamy好饮,主菜两只鸡脾位再加薯菜,份量十足,鸡脾皮脆内嫩,完全唔会鞋口,入面系劲juicy,再配埋佢嘅泰式辣汁,估唔到又出奇地夹,睇得出好有心机去做,而饮品方面拣左蜂蜜冰糖柠檬,佢有一小片嘅柠檬干,柠檬味唔算太突出,感觉似普通嘅柠蜜。 睇佢墙上面嘅菜名,相信夜晚menu会更加吸引,下次会再嚟试👍

南瓜汤

泰黄油喇...阿鸡