2024-01-11
今日嚟到苏豪嘅西餐厅食晏,一入到去就见到餐厅准备咗好多pizza dough 🤤,好吸引呀!但我今日想食扒多啲,下次先试喇~嗌咗个US ribeye steak ($238),牛扒份量唔少,唔韧又无筋,仲食落啖啖嘅rosemary味。本身以为个扒只配薯条,点知有惊喜!讲咗个薯条先,系我钟意食嘅粗身薯条,仲应该系即叫即炸,因为热辣辣又香脆,一啲都唔似翻炸过。伴碟仲有炒菇、炒芦笋同炒西兰花,健康又丰富。不得不提个酱汁,竟然系自家制嘅芝士蘑菇黑松露酱😱,劲香劲cheesy,原来系用咗 parmesan cheese,真系好有诚意!呢道菜必嗌!虽然食完个扒都好饱,但见到佢哋有自家制嘅 apple crumble with ice cream ($68),点都要试下🤭。果然无失望,除咗卖相靓外,都好好食。馅料好丰富,啖啖都食到苹果粒,再配埋石板街雪糕,一冷一热非常夹!