2022-12-17 42 浏览
就黎到圣诞就肯定要去食餐好㗎啦😘今次我哋就去左呢间系铜锣湾嘅Lúa预祝圣诞😜试过之后都觉得唔错,几值得分享俾大家香茅柠檬叶焗越南农场少女鸡($388)今次最推荐俾大家嘅一定系佢呢个焗鸡😍因为真心好有惊喜同几好食😉佢上嘅时候系原只包住上俾你🤤之后就会有师傅帮手去盐落香茅同柠檬叶落去,同帮手拆鸡🥰真心好细心😘而佢嘅鸡真心好食,食落好香香茅同柠檬叶嘅香味😍加上佢嫩滑嘅鸡肉、少少嘅盐香同佢酸酸甜甜嘅酱汁,真系开胃又满足酥炸鱼柳鸡块捞檬(小辣)($128)呢个我哋都好钟意㗎😋佢嘅鱼柳同鸡块其实系素黎嘅,但食落都几似本身嘅质感🤭而且佢又炸得好香口,所以食落好唔错🥰至于佢嘅檬粉烟韧度适中,配搭上酸酸甜甜带点辣嘅酱汁,真系几惹味Lua招牌素粉包炸两($48)另外,我哋仲叫左佢哋嘅素粉包炸两😉呢个都几推荐大家试👍🏻佢系用烟烟韧韧嘅粉皮包住香脆嘅素春卷🥰食落层次感十足但又好香,作为小食,佢真心几正热法式布蕾乌龙奶茶($60)呢个饮品推荐爱奶盖嘅朋友必叫🤭佢嘅奶盖真心好饮😜奶味十足又带点crème brûlée 嘅甜,配埋乌龙奶茶🥰又香又有少少咸香🤤正

香茅柠檬叶焗越南农场少女鸡($388)

酥炸鱼柳鸡块捞檬(小辣)($128)

Lua招牌素粉包炸两($48)

热法式布蕾乌龙奶茶($60)