2021-07-18 131 浏览
夜晚过咗葵芳行街,上网睇到人哋话呢度都有酸菜鱼食所以就嚟试吓。佢呢度嘅酸菜鱼系用龙利柳,啖啖肉完全冇骨,腌到入晒味,依个汤都几鲜甜,唔会剩系得辣味,但系有少少酸都好开胃,呢个价钱来讲我觉得几唔错。而佢特别在可以将个面底转成菜底,啱晒我呢啲成日话减肥但系又为食嘅人。男朋友就拣咗个过桥米线,因为唔使拣乜都有,大大碗一定够饱肚。佢拣咗酸辣汤底配淮山面,佢个酸辣汤底都唔错,同样地够酸得来唔会得个辣字,而淮山面都好弹牙。另外我哋叫咗两个小食,但系估唔到佢个份量系咁多。首先系个凉拌海带,都几入味,不过就嫌佢唔系咁爽,林身左小小。而佢个麻辣手撕鸡都好够辣,连平时好食得辣嘅男朋友都话好辣,所以真系好坚。而且个份量都真系好大,唔似得出边其他舖头会垫啲菜喺底,扮好多。而系呢度有樽仔奶茶同埋樽仔咖啡,几好饮㗎,甜度浓度啱啱好,奶茶咁啱又可以解辣,唔错。

2021-07-17