2023-05-31
BFF食过话好味😋今次又带我去食,餐厅位于Times Square,属于高级韩式居酒屋,用咗木系嘅装修设计,环境柔和舒适,氛围感大大提升,加上精致嘅美食,令人好放松、享受😌我哋两个人又系眼阔肚窄,叫咗5⃣️样嘢食,当然又系食唔晒😮💨一坐低侍应哥哥会递上两样前菜,系酱汁菇菌&腌制泡菜,虽然系前菜,但一啲都唔马虎,味道都唔差-生蚝一见到已经好吸引,大大只又够饱满,口感较爽口,唔会腥,带海水味,好味😋绝对对得起个价钱!-辣鸡脚 韩式辣汁够惹味,辣度更有层次,正!另外鸡脚已经去骨,食落更加方便,啱晒懒嘅我-韩牛饭 满满嘅韩牛铺满面,视觉效果见到都开心,牛肉肉质柔软,入口仍有肉汁,加京葱丝、葱花、蒜蓉捞匀,香口得黎又有多重口感,呢个真系要推介😋餐厅用紫米感觉更加健康,而且份量够晒大份,两个人都食唔晒-海鲜煎饼 第一次见海鲜煎饼,系咁多海鲜嘅🥹有八爪鱼、鱿鱼、虾、银鱼仔,入口有超丰富口感,煎到又够香脆,呢个下次会再encore-酱油海鲜拼盘 呢个酱油拼盘好丰富,有鲍鱼、带子,虾同蟹,酱油味道咸淡适中,带少少辣味。鲍鱼烟靭弹牙,带子鲜甜,虾同酱油味道好夹,重点酱油蟹鲜味多膏,将蟹膏混合紫米饭再配上冇油
-生蚝
-辣鸡脚
-韩牛饭
-海鲜煎饼
-酱油海鲜拼盘
呢个酱油拼盘好丰富,有鲍鱼、带子,虾同蟹,酱油味道咸淡适中,带少少辣味。鲍鱼烟靭弹牙,带子鲜甜,虾同酱油味道好夹,重点酱油蟹鲜味多膏,将蟹膏混合紫米饭再配上冇油炸过嘅紫菜,入口有满足嘅感觉!
GOHEUNG YUJA WINE
浓郁嘅柚子清香,酸酸地,酒精浓度唔高,几啱女仔饮
整体都好满意,我应该好快会食第二次