2023-02-27
之前朋友喺呢楝大厦睇植物,发现咗隔篱呢间食店,呢日咁啱喺呢头出没,特登上去试试见到有套餐menu,order 一个餐,就有齐主食、小食 同 饮品. 主食同小食嘅选择都几丰富,牛、鸡、鱼、虾、蔬菜都有得拣. 我嘅Combination 系 🐮👅➕🐔➕🍹🔸主食:特制葱酱煎牛舌丼🐮👅厚切牛舌外层微微香脆,内里软腍特制葱酱惹味,就咁捞饭食就得,拌牛舌食又得丼饭加咗 ‘红姜片’ 同 ‘沙律菜’ 点缀,视觉效果同健康程度加分✨✨🔸小食:盐曲唐扬炸鸡(3件) 🐔原本想拣烧日本手羽先,点知冇供应跟住拣咗呢个炸鸡竟然有惊喜㖞钟意佢冇厚厚嘅炸浆,皮脆之余,鸡肉厚身而且嫩滑,调味亦适中好味得嚟唔会好热气😌🔸饮品:柚子雪葩梳打🍹加咗日本柚子雪葩嘅柚子蜜梳打甜酸度、冰量合适,味道好夹主食同小食,饮得舒服😋 估唔到呢间楼上舖带俾我几多惊喜✨✨✨今次拣咗嘅食物味道唔错之余,地方宽敞,食得舒适,食店布置又富有东洋风味,除咗提供好多card games 同chess game俾食客玩,仲有部街机喺度免费任玩!非繁忙时段食完嘢仲可以同朋友边玩边倾偈!已被bookmark为”可回头系列” 😊
我嘅Combination 系 🐮👅➕🐔➕🍹
🔸主食:特制葱酱煎牛舌丼🐮👅
厚切牛舌外层微微香脆,内里软腍
特制葱酱惹味,就咁捞饭食就得,拌牛舌食又得
🔸小食:盐曲唐扬炸鸡(3件) 🐔
原本想拣烧日本手羽先,点知冇供应
跟住拣咗呢个炸鸡
竟然有惊喜㖞
钟意佢冇厚厚嘅炸浆,皮脆之余,鸡肉厚身而且嫩滑,调味亦适中
好味得嚟唔会好热气😌
🔸饮品:柚子雪葩梳打🍹
加咗日本柚子雪葩嘅柚子蜜梳打
甜酸度、冰量合适,
味道好夹主食同小食,饮得舒服😋
估唔到呢间楼上舖带俾我几多惊喜✨✨✨
已被bookmark为”可回头系列” 😊