2021-11-17 801 浏览
自从疫情后都好少食omakase,咁啱出开中环同行朋友又突然话想食,即刻打俾经常出没中环嘅朋友睇下有冇介绍。咁佢就介绍左呢间,不过佢话都系食开lunch冇试过夜晚,好,即管试下。打去问话得返table冇吧枱,星期六冇一早book位都预左唔会有吧枱坐,table都照杀啦。舖头细细,寿司枱加埋两张卡位都系得十几个位。好彩张枱系4人座,都坐得舒服。佢地得1个set,侍应问完我地有冇野唔食就开始上前菜喇。三文鱼子配萝卜蓉以为萝卜蓉会苦涩,点知呢个又冇,加埋鱼子一齐食好甜7款刺身只蚝好大只好creamy秋刀鱼/白子够肥美,完全冇腥味象拔蚌好爽甜👍👍👍北海道饱鱼配肝酱,鲍鱼煮得几淋,个酱带啲牛油香味,好夹值得赞嘅系呢度嘅寿司系逐件上。留意到师傅系见到我地食完一件先再整下一件,好细心😊不过有几件食完先醒起唔记得左影。下面呢几件比较深刻呢个切法嘅带子比较少见。上面加左海盐同柠汁,非常鲜甜。我地食完成个餐之后再追加多一件野生Toro有少少筋但系咬得开嘅,吞拿鱼味重唔会食落成口油。比起腩位我都系钟意赤身多啲,不过都好好味。马粪海胆煮到好淋海鳗鱼,配埋个汁👍👍👍最后有个碎葱吞拿鱼腩手卷同埋蚬汁汤,不过冇影到

三文鱼子配萝卜蓉
以为萝卜蓉会苦涩,点知呢个又冇,加埋鱼子一齐食好甜

7款刺身
只蚝好大只好creamy
秋刀鱼/白子够肥美,完全冇腥味
象拔蚌好爽甜👍👍👍
北海道饱鱼配肝酱,鲍鱼煮得几淋,个酱带啲牛油香味,好夹

不过有几件食完先醒起唔记得左影。下面呢几件比较深刻

带子

野生Toro/针鱼

野生Toro

马粪海胆

海鳗

煮到好淋海鳗鱼,配埋个汁👍👍👍

最后有个碎葱吞拿鱼腩手卷同埋蚬汁汤,不过冇影到😅

甜品系蜜瓜/抹茶奶冻
我本身唔系好食甜品嘅,不过朋友试完话呢个奶冻唔系好甜,所以我都食左一啖
的确个抹茶酱好浓,奶香味好重。细细个几啖就食完,啱啱好,冇罪恶感😎

成个环境气氛几安静,好适合倾计。服务几好,有时出去食唔系坐吧枱都怕唔知自己食紧乜,侍应有耐性介绍每道菜。加茶都好密,我杯茶冇试过少过半杯。😂
临走师傅都有一齐出黎送我地。倾左几句,佢话平日嘅吧枱会易book啲,叫我地下次试下平日黎😀总括黎讲呢餐食得几满意,真系要多谢朋友介绍👍

带子