2017-10-10 3155 浏览
LKF一带除左酒吧外,仲有唔少既有情调,又高质素嘅餐厅。今日黎到LKF Tower 上面嘅Lily and Bloom食晚饭。我地点左Scallop Sashimi,Steamed Patagonia Toothfish同Old Fashioned Bloom Burger。Scallop Sashimi——带子刺身、鱼籽加牛油果酱。带子刺身几新鲜,但牛油果酱味道唔突出,亦无更带出刺身嘅味道,对我黎讲,只系一种gimmick,同配碟设计上嘅升华。Steamed Patagonia Toothfish——一种糅合中、西、泰嘅菜式。柠檬草汁、通菜同Toothfish嘅配搭,唔单止新奇,味道亦好有惊喜。Toothfish蒸嘅时间掌握得好好,鱼肉非常滑,亦好有鲜味。Old Fashioned Bloom Burger——Burger嘅Wagyu Beef好有牛味,但煎得太干,烟肉亦系,有进步空间。
LKF一带除左酒吧外,仲有唔少既有情调,又高质素嘅餐厅。

• Steamed  Patagonia  Toothfish