2022-07-10 1149 浏览
下一个阳光明媚嘅中午,嚟到呢间韩国品牌嘅Pizza店食嘢估唔到发现少少惊喜。因为嚟得早,所以铺头仲系比较少人。成间餐厅都系自助快餐形式,喺收银枱前面点餐,跟住自己去拎食物。咁我就叫咗个莫扎瑞拉芝士pizza。虽然跟餐都有嘢食嘢饮,但系我觉得想叫会再抵啲,所以最后想叫咗碟鸡翼、辣芝士年糕同埋个意粉。然后我嘅饮品系韩国好兴嘅士多啤梨牛奶。唔系讲笑个Pizza一分开扯出嚟即刻有芝士拉丝嘅效果。佢上面嘅芝士块又大又软冧,生菜配上佢嘅芝士好夹。再试1啖芝士辣炒年糕两样嘢完全系Perfect match.年糕中淡淡的辣味配上芝士味真系好香,食之前以为佢会好辣但食左之后觉得其实只系一般般。个焗意粉铺满晒芝士,一咬落去即刻食嘅唔系𠮶个粉其实系芝士。个鸡翼就真系比较普通,唔系话特别正而且亦都冇乜特色。最令我有惊喜嘅系𠮶个士多啤梨牛奶。我觉得Pizza意粉呢啲应该配汽水。但系估唔到呢个士多啤梨牛奶一饮落去,真系好似上晒瘾咁样。总体来讲,餐厅环境唔错落地玻璃可以见到来来往往嘅人群。阳光普照下见到啲人行嚟行去心情都会好啲。餐厅嘅范围比较细如果要食嘅话建议就要早啲去。出餐嘅速度亦都比较快,15分钟之内order

总体来讲,餐厅环境唔错落地玻璃可以见到来来往往嘅人群。阳光普照下见到啲人行嚟行去心情都会好啲。餐厅嘅范围比较细如果要食嘅话建议就要早啲去。出餐嘅速度亦都比较快,15分钟之内order嘅所有嘢已经全部有晒。
其实食咗咁多嘢都唔过$300,价钱方面中等。