2009-06-21
见到OPENRICE 有63个好食但最近几个食评都系劣评,湾仔会展附近又好似冇乜其他意大利菜餐厅,于是心里怀住战战兢兢既心情一试佢地既假日set lunch.下午2:40两个人不用等位可以入去. set lunch餐牌是全英文, 而waitress/waiter都系尼泊尔人唔识讲广东话, 于是是旦指住个beef字点左. 餐汤: 南瓜汤,味道ok 唔会太甜or太杰. 原来主菜系烧汁牛柳配薯蓉. 牛柳份量都几足, 肉汁鲜味够嫩,煮得啱啱好.薯蓉略咸不过都够溶算好食. 另有南瓜,萝卜,豆角,红椒&西兰花做配菜. 最正系甜品, 真系估唔到lunch都有咁正既甜品, 个甜品面系tiramisu,下面夹住香蕉,最底系有焦糖淋上既厚消化饼饼底, 见到都留晒口水. 配上一球云呢嗱雪糕. 个甜品足以令我对lee间餐厅留下美好既印象~ 好饱,非常满足既一餐,一定会再来. 地方较小多人的话要提早book
餐汤: 南瓜汤,味道ok 唔会太甜or太杰
好饱,非常满足既一餐,一定会再来.
地方较小多人的话要提早book