2021-12-04 300 浏览
朋友突然话想食印度菜 拣左间门口唔系好起眼系云咸街既Chaiwala🔵🔴 一入门口已经呆左 佢一间好靓既西餐厅既感觉 近reception有个bar既位☺️ 原来都系pirata group!! 佢既lunch set有两款 都性价都算高 因为份量都唔少🍴4-course ($148) - Starter + Tandoor/ Curry + Dessert🍴5-course ($198) - Starter + Tandoor + Curry + DessertStarter🔸 Tandori Chicken salad - 呢个同平时食既kebab拣个d tandori chicken一样 中规中矩🙂🔸 Aloo Tikki Chaat - 餐厅其中一个signature dish‼️有薯饼 鹰嘴豆 乳酪蜂蜜 薄荷酱 仲有甜甜地既酱汁 酸酸辣辣 好开胃☺️Main🔸Chicken Tikka - 去印度餐厅我都会点呢个无骨既烤鸡~呢种印度腌料既味我几钟意😊佢偏辣d 唔食得辣既朋友要小心😌🔸Masala Omelette - Omelette个人觉得普普通通~🔸Kerala Fish Cu

佢既lunch set有两款 都性价都算高 因为份量都唔少

Starter

Main

🔸Kerala Fish Curry w/ naan - 份量好足既鲭鱼咖喱🥘而且佢椰香味好重 唔系好辣👍🏻 拣左配garlic naan好正 好蒜味好出好似令个咖喱多左唔同既味 而且份量好够🥰

Dessert
🔸 Chai Tea - 本身惊好甜 点知佢反而系奶香味好重 但又唔系好甜😉

Chaiwala令我对印度菜既感觉唔同左 好有惊喜 几好食