2018-10-15 240 浏览
热食中心卧虎藏龙系列之大埔行:早几日见朋友Po相出黎就问距系边度食既 距就发D资料比我,今日就特登系九龙湾搭巴士过去试下味,一落车见到有两个啊蛇就行左埋去问下路,根据啊蛇既指示直行过红绿灯转湾就到 入左大埔街市就去交交水费先 之后再上两层就系热食中心(呢个热食中心完全无指示,为有靠自己揾,行第一圈睇漏眼行返转头中间就见到间铺)四周围望 企左一阵个泰国籍服务员好有礼貌锦问几位,我用手指示意一个后距就带我去搭人地枱 一坐底望左望张餐牌:二选一「A冬阴公汤粉」/ B「喇沙鸡丝汤粉」试下个喇沙汤粉先,有机会先再试个冬阴公汤粉本来想叫多碟泰式猪手(个哥仔话猪手未煮好未有)跟餐送埋野饮 照旧「冻柠茶少雪」,好快碗粉同杯野饮就同时间送黎见到浮满红油心念金翅大镬鸟吹开面果D红油用匙羹完毕左D汤底试试:入口好温和啖啖椰香中带鲜甜,唔好比表面既景象吓亲呢种温和既喇沙啱晒香港人食配料既虾已经去肠爽口有虾味,鸡丝就比较有咬口金边粉就比一般街外食既粗身不过都口感都几爽口。今次特意过黎试味有惊喜下次有机会再试个冬阴公汤粉同泰式猪手我自己都几食得呢碗野我可以觉得饱证明分量有返禁上下 食饱就行返落去搭巴士走人。返九
就行左埋去问下路,根据啊蛇既指示直行过红绿灯转湾就到
入左大埔街市就去交交水费先
之后再上两层就系热食中心(呢个热食中心完全无指示
,我用手指示意一个后距就带我去搭人地枱 一坐底望左望张餐牌

本来想叫多碟泰式猪手(个哥仔话猪手未煮好未有
)跟餐送埋野饮 照旧「冻柠茶少雪」,好快碗粉
喇沙粉丝鸡汤金边粉餐

同杯野饮就同时间送黎
见到浮满红油心念金翅大镬鸟
呢种温和既喇沙啱晒香港人食
配料既虾已经去肠爽口有虾味,鸡丝就比较有咬口
下次有机会再试个冬阴公汤粉同泰式猪手
我自己都几食得呢碗野我可以觉得饱证明分量有返禁上下
食饱就行返落去搭巴士走人。返九龙湾既搭车既途中完全唔感觉口渴
喇沙粉丝鸡汤金边粉餐