2009-11-17
呢两日天气转冷..好想食d热野暖下肚~同朋友行开旺角咁岩见到呢间新开张既尝点..比佢既装修吸引到~咁岩朋友又想食点心..一于入去试下我地2个人叫左灌汤小笼包($16)..虾饺($16)..烧卖($16)..叉烧肠($14)..芥兰($12)食之前~觉得d质数应该都系一般货仔..谂住贪得意试新野~因为见佢d价钱真系几平!点知食落小笼包一咬落去..爆晒汁..好味之后到虾饺::::上碟以为佢细细粒唔足秤~但系原来有成2.3粒虾系入面..劲野!叉烧肠:::: 系个玻璃到见住个司傅即叫即拉,制作相当认真!食落口半肥瘦既叉烧配合埋薄薄既外皮~绝冇欺场..一定要赞!最后到芥兰::: 落单果阵~我同侍应讲要芥兰淋d..走油!跟住佢就同我讲冇问题..佢地落单原来有分淋d同冇咁淋~走油同唔走..上碟仲有分豉油同蚝油~真系超级细心..呢个唔赞唔得!系其他地方食..一定会将d蚝油倒晒系面..咸死人~埋单$78..同朋友share每人都唔洗$40环境+服务+食物质素..完全合格!一定会再帮衬
咁岩朋友又想食点心..一于入去试下
点知食落小笼包一咬落去..爆晒汁..好味
食落口半肥瘦既叉烧配合埋薄薄既外皮~绝冇欺场..一定要赞!
最后到芥兰::: 落单果阵~我同侍应讲要芥兰淋d..走油!
上碟仲有分豉油同蚝油~真系超级细心..呢个唔赞唔得!
系其他地方食..一定会将d蚝油倒晒系面..咸死人~
埋单$78..同朋友share每人都唔洗$40
环境+服务+食物质素..完全合格!
一定会再帮衬