2021-10-23
将军澳既餐厅真系越开越多,不过好多都系商场铺同连锁店,而我个人就钟意发掘小店餐厅,尤其热爱日本串烧既我就更加难揾,上网见到有间新开既餐厅,上星期就专登过黎试下喇!好彩我习惯订位,星期四平日夜晚座位都好full,而环境感觉几舒适,一d都唔迫👍而店员同大厨都好nice,加上我钟意坐吧枱既关系,就可以同佢地交流一下,又可以睇下佢地煮食过程! 而sake方面亦系我过黎既原因,因为TKO区有得饮特别少少既清酒都难揾,而呢度既sake我觉得都足够,300ml, 720ml同1.8L都有,正正唔系我成日出面买到个d清酒大牌子!我地四个人就点左支「醉乐无极」试下,虽然系价钱最平既一支,但都几易入口(唔系辛口),加上佢地有个专业既清酒容器,著重仪式感既我就真系加晒分,杯酒既层次都高左咁~~🍶 至于串烧方面,佢地就唔系用炭炉烧,所以完全无居酒屋个种油烟味,而且抽风够强!menu推介既我都试左几款,特别推介盐烧白鳝、墨鱼棒同五花腩,真系好食🤤🤤最后再叫左个「别问我是谁」,我仲以为会起音乐….🎶😂原来系厨师发办,西式主食亦出奇地好食!同大厨倾完先知佢原来西餐出身,唔怪得卖相都唔同D~ 整体我觉得系有惊喜既,几
整体我觉得系有惊喜既,几个朋友食餐饭,环境够chill~加上有小店既人情味,老板娘不时会问下食客意见,惟一要挑剔既就系小店无洗手间,要去隔离商场toilet, 不过餐厅都比左袋消毒液、洗手液同纸巾比我地,尚算贴心啦!总结系值得推介~ 尤其要宵夜揾食既TKO街坊!!!