2023-05-30 724 浏览
🌟 拉面凪。铜锣湾🌟(10分为满分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑豚骨拉面($91)凪豚饺 ($28)糖心蛋($15)替玉($15)夜晚铜锣湾一枝公唔知食咩好,碌下google map见到呢间comment大部分都几好就去试下。铺头主要四款拉面(豚骨,辣味,黑蒜油,罗勒)🍜,第一次黎就梗系试猪骨哩,个汤头系好浓味。但唔会腻,面底系幻面,加埋佢地自家制炎之酱,其实有少少一兰感觉,但个汤底比一兰更好。叉烧就正常发挥,糖心蛋有流心效果😛但整体份量唔多,男仔应该都系要加面先会够然后,到今晚既重头戏,就系个饺子🥟!呢个饺子暂时系香港食过最好味既🤤外皮劲脆同入面系超级juicy,加埋自己整既萝卜醋同萝卜蓉系上面,差啲想叫多碟!即叫即整要等耐啲时间,不过绝对值得🤫价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑系香港食拉面本身唔平,呢度如果要加面加蛋加饺子,埋单都要160蚊左右,不过铜锣湾黎讲晚餐都唔会平得去边🥹交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑位置系京华中心附近,不过要再行入啲巷仔,有少少隔涉🤣第一次去行过左都唔知要番转头🥴环境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑铺头偏细,但都坐到15-20人,位置间正常拉面铺咁既间隔性价比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕
🌟 拉面凪。铜锣湾🌟

(10分为满分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑

豚骨拉面($91)
凪豚饺 ($28)
糖心蛋($15)
替玉($15)

价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑

环境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
铺头偏细,但都坐到15-20人,位置间正常拉面铺咁既间隔

性价比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
铺头职员好友善,会介绍番唔同拉面口味既特性,食完后老板仲会下岩唔岩食。虽然有少少贵,但个味道真系有啲日本既感觉,个饺子惊为天人,绝对会再encore🤓